Officiell: Nya Hyundai Santa Fe – blir laddhybrid

Hyundai har presenterat en uppdaterad Santa Fe. Inga specifikationer har avslöjats, men många visuella förändringar.

Annons
Annons

Hyundai har presenterat nya Santa Fe och den ser annorlunda ut jämfört med den utgående modellen. De visuella förändringarna börjar framtill där det är en ny, bred grill som integrerar strålkastarna. Hyundai har även designat delade och t-formade Varsellyktor.

Nya Santa Fe har 20-tums hjul och det kommer även erbjudas med en handfull andra hjulkonstruktioner i mindre storlekar. Baktill finns förändrade baklyktor med en subtil horisontell ljusbåge. Det finns även en röd reflektor, lika bred som den bakre stötfångaren.

 

Officiell: Nya Hyundai Santa Fe – blir laddhybrid

Hyundai säger att den uppdaterade Santa Fe baseras på baserad på tredje generationens Hyundai fordonsplattform som utlovar bättre prestanda, hantering, bränsleeffektivitet och säkerhet. 

Bland de ändringar som gjorts inkluderar att flytta de fasta punkterna för styrarmarna närmare till mitten av framhjulen för att ge mer smidig bilhantering. Företaget tillägger att nya förstärkta ljudabsorberande system i vibrationskänsliga delar vilket minskar SUVens buller, vibration och hårdhet. Den nya plattformen sägs även medföra en signifikant förbättring av krocksäkerheten. 

 

Officiell: Nya Hyundai Santa Fe – blir laddhybrid

Interiören har även den uppdaterats. Ett 12-tums instrumentkluster finns framför föraren och en ny 10-tums pekskärm med infotainmentsystem snett till höger. Layouten på centerkonsolen är annorlunda jämfört med tidigare och inkorporerar en annan design istället för den traditionella växelväljaren finns stora knappar som aktiverar parkering, back, neutral, och drive. 

Modellen kommer även med ett terrängkörningsläge som inkluderar sand, snö, lera, eco, sport, komfort och smart. 

Vilka motoralternativ som finns är ännu oklart, men Hyundai kommer erbjuda hybrid och laddhybriddrivlinor. Hyundai Santa Fe kommer lanseras i september i Europa.

Officiell: Nya Hyundai Santa Fe – blir laddhybrid
 
Annons
Annons
Rulla till toppen