Då börjar försäljningen av Fiat 500 la prima

Den tredje generationen av Fiats ikoniska bil Fiat 500 "la prima" i halvkombiutförande börjar nu säljas. Enligt Fiat har den ett rundare formspråk än sina föregångare men behåller sin igenkänningsfaktor.

Då börjar försäljningen av Fiat 500 la prima

Nya 500 "la prima" har som halvkombi ett panoramaglastak, och en mer markerad bakspoiler som ska förbättra aerodynamiken. Som standard har modellen LED-strålkastare, 17-tums diamtslipade fälgar, kromade inslag i sidopanelen och instrumentbrädan. Även klädsel i ekoläder kommer som standard. 

Litium-jonbatteriet har en kapacitet på 42 kWh och ger en räckvidd på 32 mil enligt WLTP. Motorn har en effekt på 87 kW och en topphastighet på 150 km/h. Accelerationen från 0-100 km/h går på nio sekunder blankt. Nya 500 har även en snabbladdare på 85 kW. Med halvkombiversionen ingår även Easy Wallbox™, ett hemladdnings-system som kan anslutas till ett vanlig uttag. 

Bilen har tre körlägen: normal, range och sherpa. Som standard har 500 la prima autobroms, backkamera, skymningssensor, avbländade strålkastare och elektronisk parkeringsbroms, men är även utrustad med säkerhetssystemen Advanced Driver Assistance Systems. Dessutom får modellen autonom körning på nivå 2. 

Modellen får det nya infotainmentsystemet Uconnect 5. 

Fiat 500 "la prima" kan förhandsbokas idag och kostar från 384.900 kronor.

 
Trevlig!
Ja
124
19
Nej