Elsuven Volkswagen ID 4 avslöjad

De första bilderna på en omaskerad Volkswagen ID 4 har läckt ut på nätet. Bilen kommer i flera olika kaross- och motorvarianter.

Annons
Annons

ID 4 är baserad på konceptet ID Crozz. Den versionen som först kommer att säljas i Europa uppges heta ID 4 Crozz. 

Det finns en nära släktskap med kommande Audi Q4 E-tron och Skoda Enyaq. Alla bygger på VAG-koncernens elbilsplattform MEB.

Skoda Enyaq blir störst av de tre med en längd på 465 centimeter. Koncernkusinen Volkswagen ID 4 är två centimeter kortare och Audi Q4 E-tron är sex centimeter kortare.

Volkswagen har arbetat mycket med att få ner luftmotståndet på den nya helelektriska suven ID 4. Det ska bidra till att ge bilen en räckvidd på 50 mil.

 
Elsuven Volkswagen ID 4 avslöjad
ID 4 Crozz. Just den här bilen är specad för den kinesiska marknaden och har kinesiska bokstäver på vänster sida av bakluckan.

Till en början kommer ID 4 att säljas med en elmotor och bakhjulsdrift. Effekten bli 204 hästkrafter och vridmomentet 310 Nm, precis som i Skoda Enyaq 80. Volkswagen ID 4 får snabbladdning på upp till 150 kW.

Inom ett år efter lanseringen kommer även en fyrhjulsdriven version med dubbla elmotorer. Den här kombinationen ska ge 306 hästar och 450 Nm i vridmoment i likhet med Skoda Enyaq vRS. Det är troligt att denna modell kommer att heta ID 4 X.

 
Elsuven Volkswagen ID 4 avslöjad
Detta är en ID 4 X. Enligt medieuppgifter ska denna bara släppas i Kina. Men det kan också vara så att detta är den fyrhjulsdrivna versionen med 306 hästar som dröjer i Europa.
Elsuven Volkswagen ID 4 avslöjad
ID 4 X är lite längre än ID 4 Crozz, men det beror bara på större kofångare.

Troligen kommer även en coupéversion som liknar konceptbilen ID 4 Coupé. Det är bekräftat att  syskonbilen Skoda Enyaq kommer i coupéutförande.

Elsuven Volkswagen ID 4 avslöjad
Volkswagen har ännu bara släppt två bilder på ID 4.
Elsuven Volkswagen ID 4 avslöjad
 
Annons
Annons
Rulla till toppen