Nya Ford F-150 har aktiv front – kommer som elbil

Den fjortonde generationens F-150 är både tåligare och snålare än sina föregångare. Snällast mot miljön blir den helt elektriska versionen.

Nya Ford F-150 har aktiv front – kommer som elbil

F-150-serien introducerades redan 1948 och är fortfarande otroligt populär. Förra året såldes närmare 1,1 miljoner pickuper i F-serien.

Nu är det dags för den fjortonde generationen och vi har redan fått se prototyper på den helt elektriska versionen som kommer 2022. Först kommer istället versionerna med förbränningsmotorer.

 

För att få ner förbrukningen kommer en hybrid som består av en 3,5-liters V6-motor som kombineras med en 47 hästkrafter stark elmotor som är integrerad i den tiostegade automatlådan.

Man kan tycka att Ford borde göra något radikalt åt den stora luftbromsande fronten, men det är inte aktuellt. Den är ju närmast ikonisk. 

Däremot blir det möjligt att välja mellan elva olika fronter varav en del har aktiva paneler för att minska luftmotståndet. Ford har även justerat utformningen bakändan i vindtunnel för att få ner förbrukningen.

Nya F-150 har många moderna funktioner som 360-graderskameror, autobroms, fotgängardetektering och assisterad körning. Men också funktioner som är utvecklade för att göra F-150 till en praktisk bil i såväl jobbet som på fritiden.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Fräck! Vill gärna ha nya Ford F-150!
Ja
184
45
Nej