Provrapport: Vi har kört "färdiga" Polestar 2

Efter vad som känns som år av prototyp-provkörningar har vi äntligen fått köra den produktionsklara bilen!

Provrapport: Vi har kört "färdiga" Polestar 2

Läs hela provkörningen här.

Tidigare i veckan begav sig Peder och Alrik till Göteborg för att provköra Polestar 2. Detta kommer det givetvis en Förnuft & Känsla-film på, men fram till dess får vi nöja oss med en provkörningsrapport av Polestar 2.

Äntligen har vi fått köra den färdiga Polestar 2 – vilka är de första intrycken av bilen?

Storleksmässigt känns det som en Golf med lite utdragen halvkombibaklucka, som dessutom höjts en aning för att ge plats åt batteripaketet – utan att för den skull signalera Cross Country.
På plats i Volvostolen känner man sig omsluten, sidorutorna är låga och bakåtsikten dålig. Interiören känns hemtam men inte lika lyxig som i Volvos moderna bilar, snarare lite enklare, mer avskalad samtidigt som den är mer teknisk, med sin nya infotainmentanläggning.

Lite märkligt nog med tanke på att bilen är högre än en "vanlig" bil är chassit sportigt och bilen vill verkligen vara skön och underhållande att köra. Med Öhlinsdämpare känns den för stum över ojämnheter i lägre hastigheter, medan den verkligen kommer till sin rätt på landsväg. Fin rullkomfort, bra karosskontroll och balans.

408 hk och 660 Nm betyder att kraften finns där, men den "exploderar" inte på Teslavis utan kommer mer smygande. Det samma kan man säga om styrningen, som är bra men inte väldigt direkt.
Körupplevelsen är harmonisk och vill man köra undan ordentligt går det riktigt bra, den är sportigare än vad den ser ut att vara.

Bromspedalen kan ha enpedalläge med bra energiåtervinning eller ställas in i normalt "fossilbilsläge".
Ljudnivån är behagligt låg och stolarna fina, men kanske lite hårda? Baksätet har en rätt bra höjd samtidigt som det är ganska kort.

Någon positiv detalj som du har noterat?

Dörrhandtagen är normala och det gillar vi, bakluckan är som sagt av halvkombityp och det är också bra. En detalj som kan vara viktig för många är att bilen får dra 1.500 kg.

Hur är den att köra, känns den som en Volvo?

Hela bilen andas verkligen Volvo och när den visades upp som koncept hade den också Volvo-grill och så vidare. Men känslan är ungdomligare, spänstigare, modernare. 

I nästa nummer av auto motor & sport, och här på sajten för dig som är Premiumedlem, kommer en utförlig provkörningsrapport med mycket teknisk information samt allt om bilens starkaste och svagaste sidor.  

 

 
Ja
188
39
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.