Film: Ford Mustang Mach-E med 1419 elhästar driftar loss med Ken Block & Co

Ford Performance och biltrimmarna på RTR Vehicles har samarbetat för att skapa en helgalen prototypversion av kommande elsuven Ford Mustang Mach-E med 1419 hästkrafter från 7 elmotorer. Driftingproffset Vaughn Gittin Jr. rattar monstret mot både Ken Block och en Nascar-Mustang i en ny video.

Film: Ford Mustang Mach-E med 1419 elhästar driftar loss med Ken Block & Co

Ford fortsätter visa upp helgalna prototyper från sin Performance-avdelning för att skapa intresse för sin satsning på elektrifiering. Sist var det dragstern Ford Mustang Cobra Jet 1400 som även den hade 1.419 hästkrafter och 1.500 Nm vridmoment.

Nu kommer även en lika galen prototyp byggd på den kommande elsuven Mustang Mach-E. Målet med Ford Mustang Mach-E 1400 ska ha varit en maxeffekt på just 1.400 engelska hästkrafter, eller 1.419 metriska.

För att nå målet har bilen 7 elmotorer – 5 mer än vanliga Mustang Mach-E. Allihopa skickar kraft till alla fyra hjul genom en central differential. Batteriet är samtidigt relativt litet, endast 56,8 kWh, men ska ha optimerats för högsta möjliga prestanda.

Dessutom är Mustang Mach-E 1400 utrustad med ett aerodynamikpaket som ska ge mer än 1.000 kg downforce i toppfarten 257 km/h.

Ford Mustang Mach-E 1400 ska visas upp under ett kommande Nascar-race och Ford skriver i ett pressmeddelande att de hoppas kunna "utamana uppfattningar om vad elektriska fordon kan göra med prestandatrimning och avancerad teknologi" med prototypen.

Hur väl det kommer att tas emot av publiken som kommit för titta på vrålande bensin V8-drivna Nascar-bilar återstår att se.

 
Jag vill ha en Ford Mustang Mach-E 1400!
Ja
49
23
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.