Bekräftat: Ny generation av Mitsubishi Outlander kommer 2021

En av Sveriges mest populära laddhybrider, Mitsubishi Outlander, kommer till slut få sig en efterlängtad uppdatering. Den nya "större, djärvare och bättre" generationen av suven kommer visas i början av 2021, avslöjar Mitsubishi Motors USA.

Bekräftat: Ny generation av Mitsubishi Outlander kommer 2021
Mitsubishi visade upp konceptbilen Engelberg Tourer på Genèvesalongen 2019 som en förhandstitt på hur nya Outlander kommer se ut.

Mitsubishi Outlander PHEV har i många år varit Sveriges mest sålda laddhybrid. I år har den dock hittills halkat ner till en sjätteplats enligt statistik från Bil Sweden. Modellen fick sig ett facelift senast 2019, men börjar bli gammal – den tredje och nuvarande generationen debuterade 2013.

2021 Mitsubishi Outlander kommer visas upp under andra kvartalet nästa år, uppger Mitsubishi Motors USA i ett pressmeddelande.

Marknadsföringsspråket haglar tätt i pressmeddelandet som seden sig bör, men ger ändå några ledtrådar om den nya generationen:

"Den helt nya nästa generationens Outlander kommer vara större, djärvare och bättre än någonsin tidigare, och kommer vara den tystaste och mest välutrustade Mitsubishi som någonsin sålts i USA."

Bland annat ska interiören få "betydande förfiningar" jämfört med föregångaren. Baserat på konceptbilen Engelberg Tourer som visades på Genèvesalongen 2019 kan det innebära att Outlander PHEV till slut erbjuds med en tredje stolsrad som i de vanliga förbränningsmodellerna.

Den nya PHEV-modellen av Outlander kommer visas först fjärde kvartalet 2021, skriver Mitsubishi Motors USA. Utöver det noteras det att den äldre crossovern Outlander Sport, som heter ASX i Sverige, kommer fortsätta säljas även nästa år – i alla fall i USA. Mitsubishi ASX lanserades 2010 och har sedan dess genomgått fyra facelift, senast för årsmodell 2020 då den fick en helt omdesignad nos.

Crossovern Eclipse Cross, som underligt nog inte erbjuds som laddhybrid, ska också få sig ett mindre ansiktslyft i form av ett nytt front- och bakparti någon gång nästa år.

Uppdatering: Varför bara Mitsubishi Motors USA gått ut med nyheten har fått sitt svar. Tillverkaren har gått ut med att man kommer lämna den europeiska marknaden efter att de nuvarande modellerna utgått.

 
Äntligen! Som jag väntat på en ny Mitsubishi Outlander!
Ja
39
56
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.