Rykte: Tesla Gigafactory Berlin ska bygga 2 miljoner bilar om året

Teslas fabrik i Tyskland som just nu är under uppbyggnad kan komma att producera så mycket som 2 miljoner bilar om året, enligt uppgifter publicerade i en tysk tidskrift.

Rykte: Tesla Gigafactory Berlin ska bygga 2 miljoner bilar om året

2 miljoner bilar om året, så stor planeras produktionskapaciteten på Teslas första europeiska fabrik, Gigafactory 4 utanför Berlin, bli enligt en artikel publicerad av tyska Focus.de. Tidskriften hänvisar till källor som säger sig ha insikt i tillverkarens planer.

Enligt tidigare rapporter ska fabriken ha en kapacitet på 500.000 bilar om året, vilket även är vad det nuvarande bygglovet tillåter, skriver Focus. Fabriken ska tillverka Tesla Model Y och Model 3 exklusivt för den europeiska marknaden.

Enligt Focus räknar Tesla med att elbilsmarknaden i Europa på sikt kommer växa till 12 miljoner om året. Med andra ord siktar Tesla på en marknadsandel på 16 procent.

Samtidigt nådde tillverkaren precis den "magiska gränsen" på 1 miljon tillverkade elbilar i mars.

Gigafactory 3 i Shanghai i Kina ska också ha en produktionskapacitet på 500.00 bilar om året och är byggd på en tomtmark på 86 hektar. Volkswagens huvudfabrik i Wolfsburg producerar idag 1 miljon bilar om året.

För att fyrdubbla produktionen kommer Gigafactory 4 behöva byggas ut. InsideEVs noterar dock att fabriken utanför Berlin just nu byggs på hela 300 hektar – så någon brist på utrymme är det inte tal om.

Jag tror att ryktet stämmer!
Ja
65
38
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.