Beskedet från BMW: Nästa 5-serie blir helt eldriven

Beskedet från BMW: Nästa 5-serie blir helt eldriven

När nästa generation av BMW 5-serie och BMW X1 kommer så gör de det med möjligheten att får som rena elbilar, rapporterar Carscoops. Med detta står alltså 5-serie och X1 näst på tur, efter nästa generations 7-serie, att få det BMW kallar "Power of Choice". I lite mindre dramatiska ordalag innebär detta möjligheten att välja mellan fyra olika drivlinor – bensin, diesel, laddhybrid eller elbil.

BMW:s plan är att CO2-utsläppet för varje BMW-modell, sett över hela livscykeln, ska vara sänkt med minst 30 procent år 2030. 

– Detta är inte bara abstrakta uttalandanden, vi har tagit fram en detaljerad tioårsplan med årliga delmål och kommer löpande presentera hur vi presterar gentemot dessa uppsatta mål, säger BMW:s vd Oliver Zipse.

Så snart som i slutet av 2021 kommer BMW-koncernen ha fem elbilar på marknaden: BMW i3, BMW iX3, BMW i4, BMW iNext och Mini Cooper SE. Och fram till 2023 ska BMW presentera ytterligare 25 laddhybrider eller elbilar.

Vi har tidigare rapporterat om att BMW experimenterar med en helt eldriven 5-serie har inte mindre än tre elmotorer, en på framaxeln och vid varje bakhjul. Effekten i den bilen är inte känd med ska enligt BMW ligga på "över 720 hästkrafter" och göra 0 – 100 km/h på 2,8 sekunder. Tråkigt nog kommer den aldrig att byggas i stor skala.

 
Jag är verkligen sugen på en eldriven 5-serie.
Ja
132
74
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.