Elon Musk: ”Ingen Cybertruck till Europa”

Vi på den europeiska kontinenten får klara oss utan Teslas iögonfallande pick-up Cybertruck. Att det skulle kunna bli så har vi tidigare rapporterat om, men...

Annons
Annons

Vi på den europeiska kontinenten får klara oss utan Teslas iögonfallande pick-up Cybertruck. Att det skulle kunna bli så har vi tidigare rapporterat om, men nu bekräftas det av Teslas vd Elon Musk i en intervju med Automotive News podcast Daily Drive.

”Vi har tagit beslutet att inte bygga Cybertruck för alla marknader. Som den ser ut nu klarar den väldigt få av EU:s regler”, säger Elon Musk samtidigt som han ger oss européer en liten strimma hopp.

”Men det är lugnt, vi kan alltid bygga en lite mindre version av Cybertruck i framtiden, som förhoppningsvis kan klara EU:s reglemente”.

Cybertruck gjort mycket väsen av sig när den presenterades, dels för att den ser ut på en sett som en bil aldrig gjort tidigare, och dels för att sidorutorna gick sönder när bilens designer kastade kullagerkulor på dem. Det har senare spekulerats i om detta var ett välplanerat mediastunt.

 

 
Annons
Annons
Rulla till toppen