Här är Cadillac Lyriq – och det är inte Cadillacs kommande elbil

Cadillac Lyriq är 80 procent av Cadillacs kommande elsuv.

Här är Cadillac Lyriq – och det är inte Cadillacs kommande elbil

Cadillac har pratat om att de har en elsuv på gång länge nu. Och nu har de äntligen visat upp den färdiga bilen. Typ. Cadillac Lyriq, som bilen heter, är fortfarande bara en "show car", men 80-85 procent av det vi idag ser i Cadillac Lyriq följer med till produktionsbilen som börjar säljas 2022, rapporterar Carscoops. 

Lyriq är byggd på GM:s nya elbilsplattform och har den drivlina som GM kallar för "Ultium". Det innebär ett batteri på 100 kWh och en räckvidd på 48 mil. Ock liksom många andra elbilar går den att få med antingen bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift. Likströmssnabbladdning ska vara möjligt i upp till 150 kW.

Invändigt sitter en 33-tums LED-skärm som enligt Cadillac har den högsta pixeldensiteten av alla skärmar hittills inom bilindustrin.

En annan intressant detalj är att Cadillac med Lyriq introducerar en typ av brusreducerande teknik som vi tidigare sett i hörlurar. Mikrofoner i kupén ska plocka upp det de ljudvågor som kommer från däck-, väg- och vindljud och sedan via bilens högtalare skicka ut ett ljud som neutraliserar det.

Som sagt, det återstår att se vilka delar av Cadillac Lyriq som ingår i de 80 procent som når den färdiga bilen.

 
Snygg!
Ja
94
23
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.