ID Buzz på gång – Volkswagen ställer om fabrik för nya eldrivna folkabussen

Den moderna folkabussen ska byggas i Hannover.

ID Buzz på gång – Volkswagen ställer om fabrik för nya eldrivna folkabussen

Den modell som drog till sig mest uppmärksamhet när Volkswagen offentliggjorde sin ID-satsning för ett antal år sedan var nog ID Buzz – reinkarnationen av den klassiska folkabussen från 50-talet.

Och nu börjar det dra ihop sig för att ID Buzz ska sättas i produktion. Enligt Automotive News har Volkswagen använt sig av sommarsemestern för att bygga om fabriken i Hannover, som i och med det öronmärks som tillverkningsplats för ID Buzz.

Precis som den första ID-modellen ID 3 och den nära förestående suven ID 4 ska ID Buzz (återstår dock att se om den får behålla det namnet) byggas på den nyutvecklade elbilsplattformen MEB. Detsamma gäller för kommande elbilar från VAG-ägda märkena Audi, Skoda och Seat.

Dessutom har Ford och Volkswagen ingått ett samarbete som bland annat innebär att Ford kommer att få använda sig av MEB-plattformen för att bygga egna elbilar.

ID Buzz kommer att finns tillgänglig både som personfraktande klassisk folkabuss och som transportfordon. I Hannover-fabriken byggs idag Volkswagen Transporter.

ID Buzz ryktas få ett batteripaket på över 100 kWh som ska ge över 60 mils räckvidd. Två elmotorer, en på vardera axel, med en systemeffekt på 374 hästar gör att ID Buzz ska klara 0 – 100 km/h på omkring 5 sekunder. Produktionsklara ID Buzz ska stå färdig 2022.

 

 

 
Denna ser jag mycket fram emot.
Ja
431
17
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.