Jaguar I-Pace Limited Edition – så mycket kostar den

Jaguar I-Pace Limited Edition – så mycket kostar den

Förra veckan kunde vi rapportera om att Jaguar hade en billigare och motorsvagare version av elbilen I-Pace på gång. I-Pace 320 S som nu modellen officiellt presenterats som har,  precis som namnet antyder, 320 hästar, istället för 400 som "vanliga" I-Pace har. 

Men Jaguar I-Pace 320 S är en "limited edition"-utgåva och kommer endast att säljas under en begränsad period (det pratas om fram till årsskiftet, men detta är inte bekräftat) och till ett vissa utvalda marknader – och glädjande nog finns Sverige med bland de utvalda marknaderna.

Vi är mycket glada över att ha valts ut som ett av de länder där nya Jaguar I-PACE 320 Limited Edition kommer att säljas. Det är ett unikt och tidsbegränsat erbjudande till de svenska kunderna – en elbil i premiumklass med fantastisk design och sportiga köregenskaper – för de flesta räcker 320 hk. Jag är säker på att den kommer att attrahera nya kunder, säger Jakob Månsson, produktchef på Jaguar Land Rover i Sverige.

Jaguar I-Pace 320 S är ju då billigare än den tidigare grundversionen av I-Pace, men det är ändå svårt att prata om den som en billig bil. Från 799.900 kronor kostar det nu att bli Jaguar I-Paceägare.

Om man väljer en Jaguar I-Pace 320 S så gör man inte avkall på någon räckvidd, batteriet på 90 kWh levererar fortfarande en WLTP-räckvidd på 47 mil. Accelerationen blir däremot en aning försämrad. 0–100 km/h går på 6,7 sekunder istället för på 4,8 sekunder hos Jaguar I-Pace EV400. 

Jaguar I-Pace 320 S har också en uppdaterat ombordladdare på 11 kW som standard. Med denna kan man ladda batteriet från tomt till fullt på 8,6 timmar.

 
Fortfarande för dyr.
Ja
89
3
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.