Tesla Supercharger V3 på gång – utrustning på plats i Sveg

Supercharger V3 kan ladda med upp till 250 kW.

Tesla Supercharger V3 på gång – utrustning på plats i Sveg
Foto: Wiggo Björck.

Teslas tredje generation Superchargers (V3) har varit i bruk Nordamerika i omkring ett år. Utbyggnaden av V3-nätvärket har dock så sakteliga letat sig bort från den Nordamerikanska kontinenten och kommit närmare och närmare Sverige. 

Och nu börjar det brännas på riktigt. På Supercharger-station en Sveg står nämligen V3-utrustning redo att bli inkopplat.

Den stora grejen med Supercharger V3 är att den kan leverera laddning i upp till 250 kW. Av Teslas nuvarande modeller är det bara Model 3 och Model Y som kan ta emot så snabb laddning, men vi har tidigare skrivit om att även Model X och Model S kan laddas ordentligt mycket snabbare.

Laddningshasthet i all ära, men en annan om möjligt ännu viktigare uppdatering med V3 är att de kan leverera full laddeffekt även om det står två bilar och laddar på samma stolpe. Idag får man dela på laddeffekten om man står och laddar från samma stolpe.

Denna artikel kom till tack vare ett tips från tips Tom Zidek. Har du ett tips? Tveka inte att höra av dig till patrik@automotorsport.se!

 
Kul att det är på gång!
Ja
154
11
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.