Nya Hyundai Tucson blir laddhybrid

Hyundai lanserar den fjärde generation av suven Tucson med större lastutrymme. Den kommer som hybrid och laddhybrid, men inte i någon helt elektrisk version.

Nya Hyundai Tucson blir laddhybrid

Tucson är Hyundais bäst säljande modell globalt sett, och man ändrar inte gärna på ett vinnande lag. Därför är dimensionerna på den nya generationen nästa samma som för föregångaren. Längden har vuxit med 2 centimeter till 450. Ännu mindre skillnad är det i bredd och höjd – de nya måtten är 187 respektive 165 centimeter.

 

Samtidigt vet Hyundai att få vill ha en modell som ser gammal ut. Därför är karossen ny. Fronten har en riktigt fet grill och smala strålkastare. Även interiören har moderniserats.

Lastutrymmet har vuxit rejält, från 513 till 620 liter med uppfällt baksäte. Det maximala utrymmet har ökat från 1.503 till 1.799 liter. 

Nya Tucson har fått förbättrad säkerhet. Nya körassistenter hjälper till vid kökörning på motorväg samt vid fyrvägskorsningar. En ny adaptiv farthållare tar in information från navigationssystemet och sänker farten vid kurvor.

Hyundai Tucson kommer att tillverkas med flera olika drivlinor. Det går att välja mellan bensin och diesel och få 48-volts mildhybridteknik. Tucson kommer även som hybrid och laddhybrid, men inte i helt elektriskt utförande. 

Alla versioner kommer att säljas i Sverige, men Hyundai räknar med att storsäljarna blir hybriden med 230 hästars systemeffekt och laddhybriden med 265 hästkrafter. Vi får vänta på de officiella räckviddssiffrorna. Priserna är inte heller klara.

De första exemplaren av helt nya Tucson i hybrid- mildhybridutförande anländer till Hyundais svenska återförsäljare vid årsskiftet. Laddhybriden lanseras i början av nästa år. 

 
 
 
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag väljer helst laddhybriden!
Ja
71
14
Nej