Kolla in nyheterna från Tesla Battery Day

I kväll hålls eventet Tesla Battery Day där Tesla ska visa upp nyheter kring batterier.

Kolla in nyheterna från Tesla Battery Day

Batteriutvecklingen och dess möjligheter är Teslas kärna. Därför har Elon Musk tagit initiativ till eventet Tesla Battery Day som hålls i samband med företagets årsmöte. 

Från början var tanken är att visa upp det senaste kring batterier och drivlina. Men i april sa Elon Musk att eventet skulle koncentreras till batterier. Han lovade dock att svara på eventuella frågor om drivlinor vid en frågestund på eventet.

På twitter har Elon Musk meddelat att Tesla Battery Day innehåller en guidad visning av Teslas nya system för batteriproduktion på fabriken i Fremont, Kalifornien.

Tesla är i uppstartsfasen för batteriproduktion och det har varit svårare att beräknat att komma igång. Först under nästa år räknar Tesla nå betydande batterivolymer, och då främst till de kommande modellerna Roadster, Semi och Cybertruck. Därför ökar inköpen av batterier från Panasonic, LG och CATL.

Vad Tesla kommer att visa upp mer än hur de tillverkar sina egna batterier är okänt. Den som är nyfiken kan bänka sig framför skärmen klockan 22 ikväll och följa livesändningen via den här länken.

 
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Det är verkar vara ett spännande event!
Ja
142
23
Nej