Tesla Model S Plaid på Laguna Seca – snabbare än McLaren P1

Se när nya Tesla Model S Tri-Motor Plaid sätter ett varv på klassiska Laguna Seca på bilxtsnabba 1:30,3. Det är snabbare än hyperbilen McLaren P1!

Tesla Model S Plaid på Laguna Seca – snabbare än McLaren P1

På Teslas Battery Day som gick av stapeln under natten mellan tisdag och onsdag svensk tid var en av de stora nyheterna lanseringen av Tesla Model S Plaid. Den bilr en toppmodell som placeras ovanför nuvarande värstingen Tesla Model S Performance – både vad gäller pris och prestanda. Tesla Model S Plaid kostar från 1.499.900 kronor, 429.910 kronor mer än Model S Performance.

Men för den knappa halvmiljonen får man ockås hel del extra i form av prestanda. 0–100 på 2,1 sekunder, toppfart på 320 km/h och en räckvidd på upp till 84 mil (enligt amerikanska EPA-cykeln).

Men inte bara det, Tesla Model S Plaid är alldeles uppenbart ett sylvasst banvapen också. Det avslöjar en Youtube-video som visar när den sätter ett varv på Laguna Seca-banan i USA på blixtsnabba 1:30,3. Det är 4 tiondelar snabbare än hyperbilen McLaren P1.

Enligt uppladdaren av videon rullar bilen på Michelin Sport Cup 2-däck med en speciell gummiblandning som liknar Cup 2 R-däcken. Dessa kommer troligtvis mynna ut i det däck som ska tillhöra bilen när det är dags för leverenspremiär. 

Se varvet nedan.

Jösses!
Ja
183
13
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.