Vi har kört Volvo XC40 Recharge

Vi har kört Volvo XC40 Recharge

Chefredaktör Alrik Söderlind och den mångåriga ams-medarbetaren Julia Brzezinska fick dela bil på presskörningen av Volvo XC40 Recharge. Vi var naturligtvis tvugna att höra med Alrik om hur Volvos första elbil var.

Hej Alrik, var har ni varit och var körde ni?
Vi var vid Volvos huvudkontor i Göteborg och vi körde också på Göteborgs Gokartcenter – en riktigt fin och stor gokartbana.

Ett Förnuft & Känsla-avsnitt att vänta alltså – kul! Men skiljer den mycket från Polestar 2?
Bra fråga. Tekniskt sett är det enäggstvillingar, alltså samma teknik under skalet. Men känslan skiljer sig mer än man kanske tror. Volvo är ….  Nej, det är embargo på alla körintryck till fredag morgon. Men du kan gissa hur den känns. Risken är dock att du gissar fel, en sak överraskade mig.

Kommer den bli en stortsäljare?
Volvo vill inte säga hur många bilar man kommer att bygga under 2021 och inte heller hur många som kommer till Sverige. Jag tror inte att volymerna blir gigantiska. Bilen är rätt dyr och något säger mig att byggkapaciteten inte är så hög.

När kan vi läsa texten och se videon?
Det kommer en videoteaser i kväll och Sebastian jobbar för fullt med att få klar en provkörningsfilm – den kommer i helgen. Peder påstod att han har elbilsöverslag och ville inte följa med till Göteborg. Well … Men riktigt kul att Julia kunde hoppa in! Jag hoppas också att man kan läsa hela provkörningsrapporten på sajten i morgon!

Här kan du läsa hela provkörningen! 

 
Detta kommer bli en succé!
Ja
115
174
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.