Brand vid Teslas Service Center i Malmö: Polisen misstänker skadegörelse

Flera Teslor i lågor vid Servce Center i Malmö.

Annons
Annons

Under natten har ett flertal bilbränder rasat vid Teslas Service Center i Malmö. Totalt har räddningspersonal från tre brandstationer deltagit i släckningsarbetet, som nu ska vara under kontroll. I brandens inledningsskede fanns risk för att spridning till huvudbyggnaden, men nu är läget stabilt, rapporterar SVT Nyheter.

– Det har brunnit i sju eller åtta eldrivna fordon på olika ställen, på en yta på 300-400 kvadratmeter. Vi har koncentrerat oss på de bilar som låg närmast byggnaden för att minska risken för spridning till lokalen. När vi lyckades dämpa branden, kunde vi släcka de övriga bilbränderna, säger Magnus Köhlin, räddningsledare på Räddningstjänsten Syd till SVT Nyheter.

Med anledning av detta har ett så kalla VMA, Viktigt meddelande till allmänheten, gått ut som uppmanar boende i närheten att vara försiktiga och inte andas in den giftiga röken.

Orsaken till branden är ännu oklar, men räddningsledare Magnus Köhlin säger till SVT Nyheter att han svårt att se några naturliga orsaker till branden. Polisen utreder grov skadegörelse.

 
Annons
Annons
Rulla till toppen