Polestar 2 får integrerad parkeringsapp från EasyPark

Det ska nu bli smidigare för Polestar-förarna att parkera. Tillverkaren har inlett ett samarbete med parkeringsföretaget EasyPark och lanserat en integrerad app till Polestar 2:s infotainmentsystem.

Polestar 2 får integrerad parkeringsapp från EasyPark

Polestar 2 var först i världen med sitt Google Android-baserade infotainmentsystem vid lanseringen. Precis som smarta telefoner som använder Android-operativsystemet kan appar enkelt laddas ner och installeras via Google Play Store direkt i bilens system. Systemet återfinns även i systerbilen Volvo XC40 P8 Recharge.

Nu tillkommer även en parkeringsapp från EasyPark som ska underlätta parkeringen för Polestar 2-ägarna.

– Tillsammans med EasyPark har vi utvecklat en bilapp som förenklar vardagen för alla Polestar 2-användare. Det kommer att göra livet med bilen både trevligare och smidigare, säger Polestars vd Thomas Ingenlath i ett pressmeddelande.

Appen kan betala för parkeringen automatiskt utan att föraren behöver använda vare sig parkeringsautomater eller sin mobil. Inte helt förvånande funkar den dock bara inom EasyParks parkeringsområden.

Dessutom finns funktionen "autostop" som automatiskt avslutar parkerings-sessionen när bilen lämnar parkeringsplatsen. På så sätt säkerställs att användaren bara betalar för den parkerade tiden.

– Vi vill, tillsammans med Polestar, hjälpa till att underlätta parkering så mycket som möjligt och vi är säkra på att Polestar 2-ägarna kommer att uppskatta det användarvänliga gränssnittet i den integrerade appen, säger Johan Birgersson, vd för EasyPark Group i ett pressmeddelande.

Appen ska fungera i de "över 2000 städer" i 20 länder som EasyPark har parkeringsområden i. Polestar 2-förare i de länderna kan ladda ner appen nu.

Det här vill jag ha i min bil!
Ja
95
13
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.