Tvärnit för W12:orna – Bentley blir en elbilstillverkare

Förbränningsmotorerna fasas ut – Bentley ska vara koldioxidneutrala år 2030.

Tvärnit för W12:orna – Bentley blir en elbilstillverkare
Eldrivna konceptbilen Bentley EXP 100 GT.

Bentley ska bli ett elblismärke. Från 2030 är det slut på förbränningsmotorerna och Bentleys mål är att vara helt koldioxidneutrala redan i slutet av decenniet, skriver Auto Express. Dessutom, som man själv uttrycker det, siktar man på att bil "världsledande inom hållbar lyxmobilitet". 

Övergången från förbränning till eldrift kommer såklart inte ske över en natt, utan de stora förbränningsmotorerna kommer sakta att fasas ut. På kort sikt innebär detta att fler modeller kommer att bli laddhybrider.

I dagsläget finns bara suven Bentayga som laddhybrid, men Bentley har bekräftat att det redan nästa år kommer ytterligare två laddhybrider – troligtvis Continetal GT och Flying Spur.

Den första elbilen är schemalagd till 2025, och därefter kommer det inte att byggas några nya oelektrifierade Bentleymodeller, alla kommer vara laddhybrider eller elbilar.

– Inom ett årtionde kommer Bentley att förvandlas från en 100-årig lyxbilstillverkare till en hållbar förebild för lyxbilsmobilitet, säger Bentleys vd Adrian Hallmark.

 
Eldrift är perfekt för lyxbilar.
Ja
147
55
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.