Premiär för nya laddhybridsuven Citroën C5 Aircross – så mycket kostar den

Citroën C5 Aircross går upp till 55 kilometer på el.

Premiär för nya laddhybridsuven Citroën C5 Aircross – så mycket kostar den

Det har gått ett år sedan Citroën visade upp C5 Aircross som laddhybrid första gången. Produktionen och följaktligen också leveranserna har dock skjutits upp på grund av rådande pandemi. Men, nu är dags för Sverigepremiär.

– Vi har en hel del trogna kunder som gått och väntat på sin Citroën C5 Aircross Plug-In Hybrid ett tag och det känns extra bra att vi nu kan leverera bilar till dessa Citroën-ambassadörer, säger Martin Ling, produktchef på Citroen Sverige.

Vad är det då vi har fått vänta på? Jo, C5 Aircross Plug-In Hybrid har en systemeffekt på 225 hk genom ett samarbete mellan en bensinmotor på 180 hk och en elmotor på 107 hk. Elmotorn förses med ström från ett litiumjonbatteri på 13,2 kWh. Elräckvidd enligt WLTP – 55 kilometer.

Citroën ser C5 Aircross Plug-In Hybrid som ett startskott för märkets elektrifiering, där flera rena elbilar är på gång.

– Med modeller som nya Citroën C5 Aircross Plug-In Hybrid och nya Citroën ë-C4 räknar vi med att snabbt kunna etablera oss som ett bilmärke som fokuserar på elektrifieringen och på så vis visa upp en ny sida för våra Citroën-ägare samtidigt som vi lockar nya kunder, säger Martin Ling.

Svenska priserna

Citroën C5 Aircross Plug-In Hybrid säljs i två utrustningsnivåer – Feel och Shine Exclusive. Den förstnämnda kostar 409.990 och den senare 439.990 kronor.

 
Äntligen!
Ja
53
18
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.