Hyundai Kona Electric uppdateras – med slätare tryne

Räckvidden består – men designen har vässats.

Hyundai Kona Electric uppdateras – med slätare tryne
Aktern på Kona Electric är oförändrad. Nyheterna finns i fronten och interiört.

Hyundai Kona Electric har uppdaterats för att skilja sig ytterligare från sina syskon med förbränningsmotor. Fronten är numera praktiskt taget helt slät, vilket gör bilen snäppet mer aerodynamisk.

Till den uppdaterade fronten på bilen hör också nya DRL (daytime running lights) och nya LED-strålkastare. Hyundai utökar också antalet möjliga exteriörfärger till tio.

Invändigt är den största uppdateringen det digitala instrumentklustret på 10,25-tum. Infotainmentskärmen är samma som i "gamla" Kona Electric. En nyhet med infotainmentsystemet är det är nu är kompatibelt med Apple CarPlay och Android Auto.

Vidare har nya Kona Electric fått ett antal nya säkerhetssystem. Bland annat dödavinkelvarnare och ett system som varnar passagerare som är på väg att kliva ur bilen om det är osäkert att kliva ur.

Två batterialternativ erbjuds, och precis som tidigare är de kopplade till motorer med olika effekt. Lilla batteriet på 39,2 kWh samarbetar med en elmotor på 136 hästar och ger en WLTP-räckvidd på strax över 30 mil.

Det stora batteriet är på 64 kWh jobbar ihop med en elmotor på 204 hästar. Räckvidd: 48 mil enligt WLTP.

 
Riktigt snygg!
Ja
54
28
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.