Minis nya koncept gör om bilen till ett vardagsrum

Mini Vision Urbanaut stakar ut Minis version av framtiden – som innefattar en balkong.

Minis nya koncept gör om bilen till ett vardagsrum

Interiörutrymmet i en bil kan användas och tolkas olika. Det vill Mini åskådliggöra med deras senaste koncept Vision Urbanaut. Dessutom vill Mini i framtiden se på sig själva bortom att vara en biltillverkare. 

"Mini ser på sin i framtida roll som en möjliggörare och följeslagare vid minnesvärda ögonblick, vad vi kan kalla för "Mini-tillfällen". Med Mini Vision Urbanaut ger vi uttryck för tre sådana tillfällen – "Chill", "Wanderlust" och "Vibe" – för att demonstrera ett urval av potentiella användningsscenarier", säger Oliver Heilmer, chef för Mini Design.

Med Vision Urbanaut i "Chill"-läge tjänstgör bilen som en tillflyktsort för avkoppling – både när den är stillastående eller körs helt autonomt. "Wanderlust" är körläget där föraren kan välja att själv stå för körningen eller åka autonomt. I "Vibe" öppnar bilen upp sig till max och blir, enligt Mini, praktiskt taget ett rullande vardagsrum.

När man väl gjort om sin Mini Vision Urbanaut till ett mobilt vardagsrum, så kan man också öppna upp vindrutan för att få "balkongkänsla", som Mini uttrycker det. 

Mini Vision Urbanaut är också en fingervisning om hur Mini kommer att producera bilar på ett hållbart sätt i framtiden. En stor del i det, menar Mini, är att minska antalet komponenter i inredning och ge de komponenter som är kvar fler användningsområden. Vidare finns heller inget läder eller krom. Det dominerande materialet är stickad textil.

 
Jag har svårt att bli upphetsad av konceptbilar.
Ja
25
25
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.