Rivians plan som bådar gott för Europa – nya modeller på gång

Efter suven och pickupen kommer modeller anpassade för Europa.

Rivians plan som bådar gott för Europa – nya modeller på gång
Rivian R1S och R1T.

I USA är marknaden stor för pickuper och riktigt rejäla suvar. Efterfrågan på den typen av fordon i Europa är inte lika stark. Därför tänker Rivian att man, efter introduceringen av suven R1S och pickupen R1T 2022, ska bygga mindre modeller som är skräddarsydda för den europeiska marknaden, rapporterar Automotive News.

– Vad som verkligen driver på volymen är "follow up"-produkter som är mindre och skräddarsydda för just den marknaden. Vi hade inte varit seriösa som biltillverkare om vi inte hade haft någon långsiktig plan för Europa och Kina, säger Rivians vd R.J Scaringe i ett uttalande. 

Rivians första två modeller, R1S och R1T, ska börja byggas i deras fabrik i Normal, Illinois under nästa år, och marknadsintroduceras i USA under hösten 2021. Båda modellerna kommer med tre olika batteralternativ: 105, 135 och 180 kWh.

Motoreffekten som utlovas i bilarna är imponerande. Från 408 till 764 hästar och vridmomentet varierar mellan 560 och 1.120 Nm, beroende på modell.

De första bilarna är generöst "Launch Edition"-utrustade. Pickupen R1T kostar 75.000 dollar, medan suven R1S är lite dyrare – 77.500 dollar. Båda introduktionsmodellerna har en EPA-räckvidd på 48 mil.


 
Jag har stora förhoppningar på Rivian.
Ja
148
19
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.