Polestar 2 prisas – Årets bil i Norge

Trots alla återkallelser – Polestar 2 tar hem pris i vårt västra grannland.

Polestar 2 prisas – Årets bil i Norge

Det har inte varit en helt enkel start för Polestar 2. Många ägare har rapporterat om mjukvarufel och Polestar har vid två tillfällen fått göra återkallelser som berört tusentals bilar världen över.

Kritiska röster har också höjts mot att kundservicen från Polestar håll har varit dålig, och ägarna har fått få och dröjande svar. Polestars Sveriges vd Martin Ölund sa, i en intervju med Recharge, att det gick lite för fort när bilarna började levereras.

– Vårt fokus har legat på att leverera bilarna så snabbt som möjligt och tyvärr blev svarstiderna lidande på grund av detta. 

Men många är nöjda med sina bilar. Och är man Polestar 2-ägare har man all anledning att nu sträcka på sig lite extra. P2 har nämligen utsetts till Årets bil i Norge.

– Att vinna Årets bil i Norge, världens mest utvecklade elbilsmarknad, är en enorm prestation för vårt unga Polestar-varumärke. Norge har varit en nyckelmarknad från början av vår resa, och detta är ett fantastiskt fint erkännande, tillsammans med priset som "Folkets favorit" från den norska allmänheten. Det uppmuntrar och motiverar oss att fortsätta på vår egen, utstakade väg, säger Thomas Ingenlath, VD för Polestar.

Det folkets favorit-pris som Thomas Ingenlath refererar till är ett pris där en vinnare röstas fram av det norska folket. Både det priser och Årets bil-priset ges sedan ut av den norska dagstidningen Dagbladet.

Juryn bakom utmärkelsen Årets bil i Norge består av experter, motorjournalister och medlemmar i norska elbilsföreningar. I sin motivering skriver de: "Stor körglädje till ett mycket rimlig pris."

Grattis, Polestar!
Ja
124
22
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.