Nu går Audi RS e-tron GT att förhandsboka i Sverige

Audi har nu öppnat orderboken för sin "eldrivna Gran Turismo" tillika Porsche Taycan-syskon, RS e-tron GT.

Nu går Audi RS e-tron GT att förhandsboka i Sverige

Audis nya elektriska flaggskepp RS e-tron GT ska lanseras i februari. Den 646 hästar starka modellen räknas få strax över 40 mils räckvidd. Den fyller gapet i VW-koncernens elbilsportfolio mellan plattformssyskonet Porsche Taycans instegsmodell 4S och de mera extrema Turbo och Turbo S.

Audi kallar själva RS e-tron GT, som förutom formspråket och prestandasiffrorna är förvillande lik Taycan, för en "eldriven Gran Turismo". RS-namnet gör dock gällande att det rör sig om en sportig värsting.

Nu går det att förhandsboka bilen på Audis svenska hemsida. Bokningen är enligt generalagenten kostnadsfri och inte bindande, men för den som vill vara bland de första att beställa en RS e-tron GT "kan det vara en bra idé att skriva upp dig."

Audi har inte själva gått ut med ett grundpris i Sverige men enligt tidigare uppgifter ska det landa på cirka 1,4 miljoner kronor. Det är mitt emellan Porsche Taycan 4S (1.180.000 kr, 530 hk, 640 Nm, 41 mil) och Porsche Taycan Turbo (1.710.000 kr, 680 hk, 850 Nm, 45 mil).

Beteckningen "RS" antyder att det är toppmodellen som kommer först. Vi kan alltså vänta oss en billigare "S"-modell och en grundmodell utan suffix.

Produktionen av RS e-tron GT ska starta under andra kvartalet 2021 och de första leveranser beräknas ske sommaren 2021.

Audi RS e-tron GT är snyggare än Porsche Taycan.
Ja
139
49
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.