Toyota visar prototyp med solid state-batteri nästa år

Ska ge dubbelt så lång räckvidd som ett nuvarande litiumjonbatteri.

Toyota visar prototyp med solid state-batteri nästa år

Toyota kommer att visa upp en prototypbil utrustad med ett fungerande så kallat solid state-batteri nästa år. Solid state betyder att batteriet har en fast elektrolyt istället för en flytande eller gelbaserad som litiumjonbatterier har. Det gör att solid state-batterierna väger mindre, är mer tåliga och heller inte överhettas lika lätt vilket i sin tur gör att de kan ta högre laddningseffekt. 

Toyota har haft ett solid state-batteri på gång länge och sade i början av 2019 att man möjligtvis skulle visa upp ett fungerande batteri för allmänheten i samband med OS i Tokyo 2020. OS blev inställt på grund av ni vet vad, precis som avteckningen av det nya batteriet.

Nikkei Asia rapporterar att Toyota idag har över 1.000 solid state-relaterade patent och att de därmed ligger i framkant av utvecklingen.

Exakt hur Toyota solid state-prototyp kommer att se ut får vi se. Vi vet inte ens om det kommer att vara en konventionell bil.

Nästa år presenterar Toyota också deras första elbil för den europeiska marknaden. En modell som ska motsvara RAV4 storleksmässigt. En mellanklass-suv med andra ord.

 
Solid state-batterier kommer vara en game changer.
Ja
186
8
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.