Tesla bygger ut laddnätverket – flera nya Superchargers på gång

21 nya stationer planeras under året.

Tesla bygger ut laddnätverket – flera nya Superchargers på gång

När vi frågar våra läsare om vad som är viktigt när man ska skaffa elbil är det mycket vanligt att svaret blir laddinfrastruktur. En gren som Tesla med sitt Supercharger-nätverk ligger i framkant på – och bättre ska det bli.

Under året ska det nämligen öppnas ytterligare 21 Superchargerstationer – från Ystad i söder till Riksgränsen i norr. På Teslas sajt kan man både se var det finns Superchargers och var det planeras nya.

Förutom de ovan nämnda platserna ska det också byggas laddare i bland annat Dorotea, Vetlanda, Söderhamn och Lycksele. Det ska också bli två till Superchargers i Stockholm, en i innerstan och en söder om stan, vid gubbängsfältet om man ska tro markeringens placering på Teslas karta.

Byggnationerna portioneras ut under året, och Tesla preciserar inte mer än att de skriver vilket kvartal laddarna väntas färdigställas.

Teslas vd Elon Musk twittrade i slutet av förra året om att Tesla för samtal med tillverkare om att låta andra elbilar ladda på Superchargers. När eller ens om det blir så återstår att se.

Här är listan på kommande Tesla Superchargers

Q1 Linköping
  Mariestad
  Varberg
  Hogstorp
   
Q2 Dorotea
  Sundsvall Central
  Vetlanda
  Jönköping
  Ystad
  Stockholm Central
   
Q3 Riksgränsen
  Ånge
  Söderhamn
  Malung
  Örebro
  Strängnäs
  Strömstad
  Stockholm Syd
   
Q4 Lycksele
  Helsingborg
 
Hemmaladdning är viktigare än snabbladdning.
Ja
129
31
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.