2020 ett starkt år för Volvo Cars – produktionstakten skruvas upp

I Volvo Cars fabrik i belgiska Gent pågår nu arbetet med att förbereda fabriken för en ny elbil och en tredubblad produktionstakt.

2020 ett starkt år för Volvo Cars – produktionstakten skruvas upp

2020 blev ett starkt år för Volvo Cars försäljning av elektrifierade bilar. Volvo har sålt mycket laddhybrider under flera år, och nu i höstas kom också den första helt eldrivna bilen (bortsett from C30 Electric som aldrig salufördes i stor skala).

LÄS MER: Vi har precis publicerat vårt första fullskaliga test av Volvo XC40 P8 Recharge – det kan du läsa här.

För att möta den förmodat fortsatt höga efterfrågan på laddhybrider och elbilar skruvar nu Volvo Cars upp produktionshastigheten i fabriken i belgiska Gent. Om ett år när kalendern slagit över till 2022 ska produktionstakten av elbilar vara tredubblad från dagens nivåer, meddelar Volvo Cars i ett pressmeddelande.

Redan nu håller fabriken på att ställa om för att börja tillverka nästa elbil från Volvo som väntas bli en modell i Golfklassen, troligtvis med namnet C40. Den modellen ska visas upp för första gången den 2 mars.

– Vår framtid är elektrisk och kunderna gillar helt tydligt våra Recharge-bilar. Fabriken i Gent bryter nu ny väg för resten av vårt globala tillverkningsnätverk i det fortsatta arbetet med att elektrifiera vårt modellprogram och öka vår produktionskapacitet för elbilar, säger Javier Varela, chef för Global Industrial Operations and Quality på Volvo Cars.

Det är sedan en tid tillbaka också klart att Volvo själva ska utveckla och bygga elmotorer för sina bilar i fabriken i Skövde.

 
Min nästa bil blir elbil från Volvo.
Ja
83
78
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.