Köp Mercedes nya Hyperscreen – få en EQS på köpet

Köp Mercedes nya Hyperscreen – få en EQS på köpet

Mercedes kommande elflaggskepp EQS är ännu inte presenterad i produktionsfärdig form, men vi har blivit lovade av Daimlerkoncernens svenske vd Ola Källenius att den ska få över 70 mils räckvidd.

Förutom den långa räckvidden får EQS dessutom en imponerande infotainmentskärm, eller Hyperscreen som Mercedes kallar den. Den välvda och skulpterade OLED-skärmens vidd spänner från A-stolpe till A-stolpe och inkluderar, natruligtvis, både instrumentkluster och infotainment.

Skärmens totala bredd uppgår till 56 tum, något som bör vara i paritet med en genomsnittlig tv i ett svenskt hem. På tal om tv – en av funktionerna i Hyperscreen är att passageraren har möjlighet att titta på tv på den skärmyta den har framför sig.

Andra höjdpunkter som listas är att systemet har 24 gb RAM-minne med minnesbandbredd på 46,6 gb/s. Hyfsade siffror, om vi jämför med dagens persondatorer.

Hyperscreen kommer inte att vara standardutrustning på EQS, men Ola Källenius säger till Automotive News att Mercedes förväntar sig att den absoluta majoriteten av kunderna kryssar i tillvalet.

Mercedes EQS blir den första elbilen från Mercedes som byggs på en dedikerad elbilsplattform. EQC och den nära förestående EQA är båda byggda på förbränningsbilsplattformar.

Vad prislappen blir på Hyperscreen, och på hela EQS för den delen, bör vi bli varse inom kort.

Riktigt frän!
Ja
208
39
Nej
 
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.