Smygtitt på Hyundais nya elbil Ioniq 5

Nu berättar Hyundai mer om sin kommande elbil Ioniq 5.

Smygtitt på Hyundais nya elbil Ioniq 5

Ioniq 5 är baserad på konceptbilen Hyundai 45 som i sin tur är inspirerad av Hyundais första bil Pony. "45" syftar på att det var 45 år sedan Pony lanserades.

Ioniq är tänkt att vara ett eget varumärke för de elektriska modellerna, ett så kallat subbrand.

Ioniq 5 kommer att bli en mellanstor crossover. Det innebär att bilen är högbyggd och suvliknande. Den följs senare av en sedan (Ioniq 6) och en stor suv (Ioniq 7). Samtliga modeller bygger på den flexibla elbilsplattforman E-GMP med 800-voltsteknik.

Hyundais teaserbilder visar att Ioniq 5 har mycket skarpa linjer precis som konceptbilen Hyundai 45. Vi kan också ett bilen har stora hjul med 20 tumsfälgar, kamerabackspeglar och avancerade lyktor med många små lysande punkter.

Bilderna visar inte exteriören – det kommer kanske i nästa "släpp"? Hyundai uppger att interiören är gjord av "hållbara" material. Vi får också veta att det finns ett 220-voltsuttag som kan ladda och driva olika elektriska prylar. 

Ioniq 5 ska kunna snabbladdas så att man får tio mils extra räckvidd på fem minuter. Någon total räckviddsiffra uppges inte, men det ryktas om 45 mil.

Ioniq 5 ska presenteras officiellt i februari.

Vi tog oss friheten att ljusa upp teaserbilderna för att se detaljerna bättre.

Jag gillar de kantiga formerna!
Ja
248
36
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.