Helt nytt bilmärke i Sverige – vi har provkört DFSK Seres 3

DFSK är ett helt nytt bilmärke i Sverige och har precis lanserat en elbil – vi har såklart provkört!

Helt nytt bilmärke i Sverige – vi har provkört DFSK Seres 3
DFSK Seres 3 och reporter Elias Medelberg.

Hej Elias, var är du och vad gör du?

Jag befinner mig i Växjö och provkör bilar från ett helt nytt bilmärke i Sverige, nämligen kinesiska DFSK. Två biogashybrider och en elbil!

Spännande! Vad kan du säga om elbilen?

– Den heter DFSK Seres 3 och är storleksmässigt ungefär som en Volvo XC40. Kvalitetskänslan interiört är faktiskt helt okej, bättre materialval än till exempel Kia e-Niro. Stolarna lämnar dock en del att önska med få inställningsmöjligheter. Premiumkänsla dock på "växelväljarpucken" som åker upp ur instrumentpanelen på Jaguar/Land Rover-manér. 

Hur är den att köra då?

– Ganska stum fjädring och lite slapp styrning men helt okej komfort. Jag är dock lite besviken på att den har ganska svag regenerering. 163 hästar är helt okej tillräckligt för de flesta. Lite svårt att säga något om förbrukning, men den ska klara 329 kilometer enligt WLTP. Batteripaketet är på 53,61 kWh. 

Hur är det med laddning?

– Snabbladdning i upp till 50 kW och en ombordladdare på 6,6 kW enfas. 

Vad kostar den?

– Den kostar fullutrustad 459.900 kr före bonus, så den är ju inte billig. DFSK ser Kia e-Niro, Peugeot e-2008 och VW ID 3 som de största konkurrenterna. Den går också att privatleasea på två år inklusive 2.000 mil per år, vinterhjul och service för 4.990 kr per månad.

Har du fått reda på nåt annat spännande under provkörningen?

– Ja! Redan under Q2 i år börjar DFSK Seres 5 att säljas, en lite större modell som utmanar Tesla Model Y. Och lyssna på siffrorna: 0–100 på under 3,5 sekunder, längre än 50 mils räckvidd, 90 kWh batteri, hela 684 hk och en topphastighet på 250 km/h!

Hoppla, den ser vi fram emot! Kör försiktigt hem till Stockholm nu.

– Det ska jag göra!

En fullständig provkörning kommer både här på sajten och i pappersversionen av auto motor & sport. Förutom elbilen DFSK Seres 3 lanseras också biogashybriderna DFSK Fengon 5 och DFSK Fengon 580. Båda kostar 399.900 kronor.

DFSK Seres 3 kan bli en elbil att räkna med.

 
En sån här kan jag tänka mig!
Ja
66
306
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.