Alla fjällstugor upptagna? Nissan har lösningen!

Om du tillhör den snäva kundkrets som är i behov av en liten eldriven husbil med vintersportfokus kan du sluta leta.

Annons
Annons

Nissan e-NV200 Winter Camper Concept är en specialversion av vanliga ”packåsne”-versionen av e-NV200. Det är inte bara den fräsiga alplackeringen som skiljer Winter Camper från en vanlig e-NV200, under skalet finns en rad andra vintersportsmässiga uppdateringar.

Den har fått högre fjädring samt grova och breda off road-däck för att klara av att köras när ”the going gets tough”. Vidare har den också ett antal extra gummi- och plastpaneler för att signalera slitstyrka samt lättstädade gummimattor invändigt.

Fronten har bestyckats med två LED-extraljus á 5.400 lumen.

I skåpet har Winter Camper ett kök, ett antal förvaringsluckor, ett utfällbart bord och en säng som viks ihop till en soffa när den inte används på klassiskt husbils- och husvagnsmanér. 

Vidare har den också ett pop up-tak så att man kan stå upprätt i bilen. All elektronik i husbilsdelen från sin ström från ett separat 220V-system som laddas av solpaneler på taket.

Batteripaket och elmotor är samma som i vanliga e-NV200: 110 hk elmotor och 40 kWh batteripaket, således.

Detta är inte första gången som Nissan går utanför boxen med sina elbilar. Förra året visade man upp Nissan Re-Leaf – en typ av räddningsfordon baserat på Leaf som ska kunna fungera både som ett elverk och en räddningscentral vid en katastrof.

Alla fjällstugor upptagna? Nissan har lösningen!
 
Annons
Annons
Rulla till toppen