Högtryck för begagnade elbilar – och priserna ökar

51 procent fler begagnade elbilar till salu i år än förra året – här är modellerna som säljer snabbast.

Högtryck för begagnade elbilar – och priserna ökar

Nybilsförsäljningen av elbilar mattades av ordentligt under januari efter den ursinniga avslutningen på 2020, trots det  stod laddbara bilar för över en tredjedel av nyregistreringen.

Men på begagnatsidan är det full huggning. Under januari annonserades 51 procent fler elbilar än samma period i fjol. 

– Under fjolåret kunde vi se att omställningen till elektrifierade fordon accelererade och när vi summerar första månaden detta år kan vi konstatera att omställningen tycks fortsätta, säger Henrik Littorin, marknadsplatsdirektör för Blocket Fordon.

En effekt av det ökade utbudet var en prisuppgång på 10 procent jämfört med förra året. Något som främst förklaras av att det är allt fler nyare elbilar till salu.

Tittar man på begagnatmarknaden i stort så är den välmående. Medianpriset på Blocket har ökat 9 procent jämfört med i fjol, från 109.900 kronor till 119.500 kronor i år.

Elbilarna som såldes snabbast på Blocket under januari

1. Tesla Model S
2. Renault Zoe
3. Volkswagen E-Golf
4. Nissan Leaf
5. Kia Niro

Om du går i byta bil-tankar gör du klokt i att först kolla in vår Bilguide. Om du inte vet exakt vilken bil du vill ha hjälper vår Bilguide dig att hitta rätt. Via den kan du också läsa våra tester, provkörningar och begagnatdueller av den bil du är intresserad av. Bilguiden hittar du här!

 

 

I år blir det en begagnad elbil för mig.
Ja
22
54
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.