Audi A6, Q5 och A7 laddhybrid får längre räckvidd

Audi uppdaterar nu flera av sina lite knepigt döpta laddhybrider med ett nytt, energitätare batteripaket.

Audi A6, Q5 och A7 laddhybrid får längre räckvidd

"TFSI e" är alfabetssoppan som numera pryder Audis laddhybrider sedan ett par år tillbaka. Märket satsar stort på laddbart och utbudet har vuxit stadigt den senaste tiden. Fortsätter det lär snart alla märkets modeller gå att få med laddkontakt.

Men, de som redan finns måste förstås också få regelbundna uppdateringar. Därför får nu laddhybridvarianterna av Audi Q5, Q5 Sportback, A6 och A7 Sportback sig ett litet ansiktslyft.

Samtliga får nu ett batteripaket med en bruttokapacitet på 17,9 kWh, en ökning med 3,8 kWh jämfört med det gamla. Nettokapaciteten är 14,4 kWh. Med det ska räckvidden på el ha ökat för samtliga av modellerna.

Det nya batteripaketet har samma fysiska storlek som det gamla. Kapacitetsökningen har åstadkommits genom att använda energitätare celler. Det betyder att bilarnas lastutrymmen förblir oförändrade.

Längst räckvidd får den i Sverige populära A6:an – som mest 73 km enligt WLTP-körcykeln, beroende på version och utrustning.

Märkets näst mest populära laddhybrid i Sverige, crossoversuven Q5, ska nu kunna ta sig upp till 61 km utsläppsfritt – även där beroende på hur bilen är utrustad, förstås.

Flera av de uppdaterade bilarna går att få med två olika drivlinor – 50 TFSI e Quattro eller 55 TFSI e Quattro. Med Audis halvnya modellnamnssystem innebär det en systemeffekt på antingen 299 hk (50) eller 367 hk (55).

Ombordladdaren har likt tidigare en maximal laddeffekt på 7,4 kW och med den ska det ta ungefär två och en halv timme att ladda det nya batteripaketet fullt enligt Audi.

Nyheten att A6 nu ska ta sig över 7 mil på en laddning lär välkomnas av de flesta, men samtidigt presenterade Mercedes precis sin konkurrent C-Klass med hela 10 mils räckvidd.

Nu blev Audis laddhybrider mer intressanta!
Ja
71
28
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.