Polestar 2 uppdateras – får snabbare laddning

Mjukvaruuppdatering nu möjlig för alla Polestar 2-ägare – utan att besöka verkstad.

Polestar 2 uppdateras – får snabbare laddning

På sätt och vis är detta bara en halv nyhet eftersom vissa Polestar 2-bilar har kunnat uppdateras Over The Air sedan början av december förra året. Ett mindre urval bilar som fungerat på försökskaniner, helt enkelt.

Nu rullas dock uppdateringar ut på bred front, till alla Polestar 2. 

– Med OTA kan vi skicka den senaste mjukvaran direkt till alla Polestar 2-kunder på samma sätt som de är vana vid på sina smartphones. Våra utvecklingsteam förbättrar ständigt funktionaliteten och utvecklar nya funktioner. Med OTA kan vi löpande uppdatera alla bilar med ny mjukvara – vilket innebär att även de tidigaste bilarna får tillgång till den senaste mjukvaran och därmed kan ta del av alla nya funktioner, säger Thomas Ingenlath, VD för Polestar.

I den senaste mjukvaruuppdateringen, som alltså alla Polestar 2-ägare kan ladda ned utan ett verkstadsbesök, ingår bland annat funktionen Connected Safety som samlar in information om väglag och trafikfaror från andra Polestar- och Volvobilar längs vägarna. Även bluetoothanslutningen, timer till klimatanläggning och 360-graderskameran uppdateras.

I pressmeddelandet citeras också Thomas Ingenlath när han säger att uppdateringen innebär "snabbare DC-laddning". Vi frågade Polestars PR- och kommunikationschef, Brent Ellis, vad det innebär. Han skriver i ett mail till Recharge:

– I denna uppdatering ingår en stegvis ökande maximal laddhastighet för DC-laddning. Med nya uppdateringen ligger den på 155 kW. Det är en liten ökning, men det är också därför vi talar om den som en stegvis uppdatering av laddhastigheten – snabbare laddning kommer i framtiden.

 

 

 

155 kW är för klent.
Ja
85
70
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.