Volvos privatleasingnyhet – som blir enkel att säga upp

Provperiod på 30 dagar – och tre månaders uppsägningstid.

Annons
Annons

Idag har Volvo Cars strålkastarljuset riktat mot sig, tack vare att den nya elbilen (troligtvis med namnet C40) har premiär idag. En premiär som du naturligtvis kan följa här på sajten med start 14.30. 

Därför väljer man att rulla ut några andra produktnyheter i samma veva. En nyhet som offentliggjordes nu på morgonen är att man lanserar en ny  typ av privatleasing – ett löpande avtal med 30 dagars provperiod och 3 månaders uppsägningstid om du inte är nöjd.

Det sistnämnda är ett välkommet tillskott, sedan privatleasingavtal rent historiskt varit dyra och krångliga att ta sig ur. I det nya Care By Volvo, som man kallar sin prenumerationstjänst, ingår också helförsäkring, sommar- och vinterhjul, Volvo On Call, besiktning och service.

Fordonsskatten åker leasingtagaren på själv, en kostnad som blir ännu mer betydande den första april i år, när nästa nivå av bonus/malus träder i kraft och trissar upp skatten på förbränningsbilar.

Beställning av bil, uppläggning och påskrift av avtal ska allt kunna göras online.

– Nu börjar vår online-resa på riktigt. Jag är stolt över att Volvo Cars i Sverige nu kan erbjuda våra kunder ett smidigt och transparent sätt att få tillgång till en Volvo, oavsett om kunden befinner sig online eller fysiskt hos en av våra handlare, säger Jessica Span, vd Volvo Car Sverige.

Vad kostar då detta? I pressmeddelandet skriver Volvo att alla kombi- och suvmodeller kommer att finnas tillgängliga i Care By Volvo, men just nu finns bara olika varianter av XC40 att välja.

Elbilen Volvo XC40 P8 Recharge kostar från 7.990 kr/månad. Laddhybriden XC40 T5 Recharge kostar från 6.390 kr/månad och bensinaren XC40 T3 från 4.590 kr/månad. Det enda som kan påverka månadskostnaden är om man väljer till dragkrok för 200 kronor/månad eller körsträcka.

Annons
Annons
Rulla till toppen