Koenigseggs stjärnrekrytering: Teslas "Mr. Gigafactory"

Koenigsegg har rekryterat den tidigare projektchefen för Tesla Berlin Gigafactory som i höstas fick sparken under oklara omständigheter.

Koenigseggs stjärnrekrytering: Teslas "Mr. Gigafactory"

Koenigseggs nye industrialiseringschef heter Evan Horetsky. Den erfarne ingenjören kommer senast från Tesla där han fram tills i oktober jobbade som chef för Teslas enligt uppgift försenade tyska fabriksprojekt.

Horetsky, som är maskiningenjör, anställdes 2015 av Tesla för att arbeta på Gigafactory Nevada-projektet.

Han ska sedan dess ha arbetat på flera av Teslas byggprojekt runtom i världen, bland annat Giga Shanghai. Chefsjobbet på Gigafactory Berlin blev hans sista och det är fortfarande oklart varför "Mr. Gigafactory" (som de anställda ska ha kallat honom enligt Berliner Morgenpost) fick sparken från projektet.

Tesla har inte velat kommentera uppsägningen. Enligt den tyska nyhetssajten RBB24 kan det dock ha berott på en pinsam incident med en obetald vatteräkning. Veckan innan Horetskys uppsägning blev känd hade vattenföreningen Strausberg-Erkner stängt av byggvattnet efter att Tesla missat att betala dem, något ska ha lett till ett tillfälligt byggstopp.

Enligt sajten Teslarati ska dock Horetskys kollegor ha tackat av honom på hans LinkedIn-sida innan vattenincidenten briserade, något som antyder att räkningen missades efter att han fick gå.

CvK: "Ser fram emot att jobba nära med honom"

Oavsett vilket lär Tesla ha gått miste om en värdefull anställd ifjol. Christian von Koenigsegg är själv mycket nöjd med rekryteringen:

"Att ta med Evan ombord är en del av vår framåtblickande vision. Evans skarpa tekniska sinne, skalningsstrategier och datadrivna ledarstil ger vår ledning nya styrkor. Jag ser fram emot att arbeta nära med honom tillsammans med resten av vårt fantastiska team på vårt ambitiösa uppdrag. Resan har aldrig varit så spännande", säger Christian von Koenigsegg i ett pressmeddelande.

Minst lika nöjd är Evan Horetsky själv.

"Det här är ett naturligt nästa steg i min karriär. Jag har hittat de mest begåvade och ödmjuka människorna, med banbrytande teknik. Jag har följt Koenigsegg och har varit ett stort fan av företagets kompromisslösa engagemang i innovation och prestanda. De saker som man arbetar med, inte minst inom maskininlärning och elektrifiering, är inspirerande och bidrar till hållbarhet i stort. Koenigseggs fantastiska resa och djärva framgångshistoria är oöverträffad; Jag är hedrad och glad att kunna erbjuda min professionella expertis och passion för detta arbete.", säger Evan Horetsky i samma pressmeddelande.

Han ansluter sig till en ledningsgrupp som också inkluderar den tidigare Bugattidesignern Alexander Selipanov som sedan 2019 arbetar som designchef på det skånska företaget.

Det låter som att Koenigsegg har något på gång!
Ja
385
18
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.