Video: Här laddar Hyundai Ioniq 5 med 149 kW – med 80% i batteriet

Hyundais nya elbil spänner laddningsmusklerna.

Annons
Annons

Att ha möjlighet att ladda snabbt vid optimala förhållanden är en sak. Att bibehålla en hög laddhastighet långt upp i batteriprocenten är en annan.

I den här intressanta videon ser vi den nyligen presenterade Hyundai Ioniq 5 stå och ladda på en Ionitystation någonstans i Tyskland. Precis när kameran vinklas mot laddstolpens skärm ser man att bilen suger is sig ström med en hastighet på 149 kW, samtidigt som batteriets State of Charge (SOC) är 80 procent.

Vi ser sedan att laddningshastigheten dyker mycket snabbt efter att bilen nått 80 procent hela vägen till ynka 3 kW, kanske för att föraren satt 80 procent som gräns. Enligt uppladdaren ska effekten dock ha ökat senare och legat på 45 kW när laddningen avslutades vid 96 procent.

Hur som helst så är detta en styrkedemonstration av Hyundai. Att kunna leverera en jämnhög laddeffekt länge är viktigt, framför allt på långresa.

I vårt elbilsrace för en tid sedan stod Audi e-tron Sportback som segrare, mycket tack vare på att den är bra på att hålla hög laddeffekt länge, precis som Hyundai Ioniq 5 bevisat att den också kan.

Annons
Annons
Rulla till toppen