Eldriven pickup från Canoo

Pickups är en viktig del av den amerikanska livsstilen, men behöver inte nödvändigtvis ha en bensin-V8 fram. Canoo Pickup Truck är ett elektriskt alternativ.

Eldriven pickup från Canoo

Amerikanska Canoo har tidigare visat en minibuss och en van. Pickup Truck är en karossvariant på samma elplattform, som dessutom används av Kia och Hyndai.

Fronten är mer lik en minibuss där föraren sitter relativt långt fram. Det är möjligt genom en så kallad skateboard-design där batterierna ligger platt under bilens golv. Konstruktionen gör att längden (468 centimeter) bättre kan utnyttjas för passagerare och last.

Flaket mäter 163 x 182 x 52 centimeter och kan förlängas att rymma saker som är upp till 260 centimeter långa. På flaket finns eluttag, liksom i frunken framtill.

För den som gillar friluftsliv finns det olika påbyggnader som gör pickupen till en husbil.

Canoo Pickup Truck kommer att säljas med bak- eller fyrhjulsdrift, och upp till omkring 600 hästkrafter. Räckvidden ska vara drygt 32 mil.

I höst kommer det vara möjligt att beställa en Canoo Pickup Truck. Leveranserna börjar i början av 2023. Framöver kommer även Canoo med en sedan.

Arbetsbänk och eluttag fram.

Den här bilen passar min livsstil!
Ja
32
23
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.