Mikaela Åhlin-Kottulinsky och Jenson Button teamkamrater i Extreme E

Det nya mästerskapet Extreme E lockar många stora namn som Lewis Hamilton, Mattias Ekström och Timmy Hansen. Den senare får Mikaela Åhlin-Kottulinsky som teamkamrat i JBXE.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky och Jenson Button teamkamrater i Extreme E

Mikaela Åhlin-Kottulinsky har redan erfarenhet av Extreme E då hon varit testförare åt Continental som ligger bakom mästerskapet. Hon har haft en viktig roll i utvecklingen av däcket CrossContact Extreme E som används av alla team i serien. 

– Det gläder mig att välkomna Mikaela till JBXE och ha henne som min lagkamrat. Hon tar med sig en fantastisk erfarenhet bakom ratten och hennes arbete med Continental och Extreme E visar till denna punkt tydligt vilken tillgång hon kommer att vara för teamet, säger Jenson Button i ett pressmeddelande.

Mikaela har även på senare tid framgångsrikt tävlat i Scirocco R-Cup och i rallycross. Hennes meritlista rymmer även Audi Sport TT Cup, ADAC GT Masters, Audi Sport Racing Academy och STCC där hon var den första kvinnliga vinnaren.

 

Testkörning i Saudiarabien.

Extreme E körs i häftiga miljöer som Amazonas regnskog eller den Arabiska öknen. Platserna är utvalda för att uppmärksamma klimatförändringarna. 

– Extreme E är mer än bara en motorsport, det är en tävling där vi kan visa upp elektriska fordon och motivera människor att ompröva sina åsikter om konsekvenserna av klimatförändringen. Om lyckas göra denna tävlingsserie spännande och intressant att följa, kommer viljan att göra stora och små förändringar växa. säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Mikaela kommer även att köra STCC i år.

 
 

Så här ser JBXE:s bil ut som körs av Mikaela Åhlin-Kottulinsky och Jenson Button.

Andra kända förare i Extreme E är Jamie Chadwick, Timmy Hansen, Sébastien Loeb, Carlos Sainz Senior och Molly Taylor. 

Extreme E-serien drar igång den 3-4 april i Al-Ula-öknen i Saudiarabien.

Läs mer om Extreme E här

 
Jag ska följa Extreme E i år!
Ja
48
6
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.