MG satsar på Sverige – Hedin Bil blir distributör

MG:s elkombi MG5 Electric är som skräddarskuren för Sverige, och nu satsar också MG brett på att etablera sig i Sverige i samarbete med Hedin Bil.

MG satsar på Sverige – Hedin Bil blir distributör

MG kommer bara att sälja elbilar och laddhybrider på den svenska marknaden. Bakom det klassiska märket MG (Morris Garages) står den kinesiska biltillverkaren SAIC. Samtliga modeller erbjuds med sju års nybilsgaranti. 

MG har redan etablerat sig i flera europeiska länder, som Storbritannien, Nederländerna, Belgien, Luxemburg, Norge, Danmark, Island, Frankrike, Tyskland, Österrike, Italien, Spanien och Portugal. Från och med april 2021 kommer MG att säljas även i Sverige.

El-suven MG Marvel R gör 0-100 km/h på 4,9 sekunder.

Genom att Hedin Group AB blir distributör för MG kommer det att finnas ett rikstäckande när av försäljningsställen och serviceverkstäder. Huvudkontoret för Sverige kommer att ligga i Göteborg.

Med ett fokus på elbilar till överkomliga priser tror MG att de kan bidra till att fler går över till en elektrifierad bil. Nyligen lanserades MG5 Electric - en helt elektrisk kombi med mer lastutrymme än Volvo V90. 

MG5 Electric – en ny storsäljare i Sverige?

Jag tror MG har en chans att bli stora i Sverige.
Ja
145
31
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.