Beskedet: Då kommer Cupras nya elbil

Följer upp ID3 syskonet Cupra Born med en eldriven suv som utmanar VW ID 4 och Audi Q4 e-tron.

Beskedet: Då kommer Cupras nya elbil
Konceptbilen Cupra Tavascan blir verklighet, bekräftar Seat/Cupras vd Wayne Grifftihs.

Idag har Seat och Cupra hållit presskonferens på vilken man släppte några intressanta framtidsnyheter, de flesta elbilsrelaterade.

Seat/Cupra:s vd Wayne Griffiths bekräftade att den eldrivna konceptbilen som man presenterade för ett par år sedan, Cupra Tavascan, blir verklighet. Vi vet inte så mycket om bilen, förutom att den ska byggas på VW:s MEB-plattform.

Enligt den informationen som står att finna på Cupras mediasajt så ska Cupra Tavascan få fyrhjulsdrift och ha en effekt på 306 hästar. Batteriet blir det på 77 kWh och räckvidden ska uppgå till 45 mil. Den blir alltså en direkt konkurrent till Audi Q4 e-tron och VW ID 4 och Skoda Enyaq.

De ovan nämnda modellerna får dock ett ganska ordentligt försprång. Cupra Tavascan har nämligen premiär först 2024. 

Första skissen på Cupra eCar.

Cupra har ytterligare en elbil i pipen – en liten stadsbil som än så länge enbart går under namnet eCar, men som ska ha premiär under 2025.

Wayne Griffiths presenterade också en plan som Seat/Cupra har, nämligen det att man vill göra Spanien till Volkswagengruppens elbilsproducent. Man vill alltså inte bara procduera Seat och Cupra-modeller i sina elbilsfabriker utan också andra märken ur VW-gruppen.

För att detta ska gå i lås behövs inte bara resten av gruppens godkännande, utan man behöver också få tummen upp från den spanska regeringen. Skulle det emelllertid bli grönt ljus för detta så menar Seat/Cupra att man kommer kunna producera över 500.000 elbilar om året från och med 2025.

Cupra Tavascan är snygg!
Ja
140
15
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.