Provrapport: Lynk & Co 01 på svenska vägar

Vi kör XC40-kusinen Lynk & Co 01 laddhybrid på svenska vägar. Digitalredaktör Patrik Lundin rattar den första Lynk & Co-bilen i Europa.

Provrapport: Lynk & Co 01 på svenska vägar

Hej Patrik, var är du?

– Jag är i Rydbo halvvägs ut till Vaxholm och kör Lynk & Co 01, den första Lynk & Co-bilen i Europa.

Spännande, berätta mer om den!

– Den är en kusin till Volvo XC40 och jag kör laddhybriden så det är i mångt och mycket en XC40 T5 Recharge.

Märks det släktskapet tydligt eller är det dina förkunskaper som spökar?

– Nej, man kan ändå se det på karossen. Formen är lik även om lyktorna är annorlunda både fram och bak. Annars är det ingenting som folk kommer notera jättemycket. Det ser ut som en suv, helt enkelt.

Hur är intrycken annars?

– Har man kört en Volvo XC40 så kommer man att känna igen sig, men jag tycker att det är en ganska 'hipp' och intressant interiör i den. Istället för att ha en stående infotainmentskärm som Volvo har så är det en liggande skärm. Bilen känns ganska hyfsat premium ändå, tycker jag.

Volvo rullar ut Android Automotive i fler bilar nu, har Lynk & Co 01 det också?

– Nix, det har den inte. Bilen jag kör är dock fortfarande en förseriebil, något man var noga med att berätta för mig, så den är inte riktigt klar. Framförallt märks det på responsen i skärmen som är lite svajig ibland.

– Och så är det lite kul för när jag lägger telefonen på induktionsladdaren så tror telefonen att jag håller upp den mot en betalningsterminal. Den startar Apple Pay varje gång jag lägger den på laddning!

Digitalredaktör Lundin bakom ratten, visad på infotainmentskärmen.

Hoppsan! Har du kollat så att du inte betalat något nu?

– Nej jag har faktiskt inte kollat det så risken är väl att jag blivit av med flera tusen nu!

– Helt allvarligt dock så är det en himla fin bil och när jag åkte lite i stadstrafik så vände folk sig om för att titta, designen sticker helt klart ut.

En utförlig provkörningsrapport med mycket teknisk information samt allt om bilens starkaste och svagaste sidor kommer du kunna läsa snart i nummer 9/2021 av auto motor & sport, och här på sajten för dig som är premiummedlem!

Jag väljer hellre en Lynk & Co 01 än en Volvo XC40.
Ja
83
86
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.