Populära elbilsappen – nu integrerad i Polestar 2

Nu finns A Better Routeplanner i Polestar 2. Volvo avvaktar.

Populära elbilsappen – nu integrerad i Polestar 2

De flesta elbilsägare kan nog skriva under på att ruttplaneraren A better Routeplanner har underlättat längre resor. Appen räknar nämligen ut var man ska ladda och hur länge. Men inte bara det, den tar också hänsyn till yttre omständigheter som väderlek, temperatur samt batteriets laddningsnivå. 

När vi genomförde vårt långreserace med elbilar i vintras utgick alla förare från information från A better routeplanner.

Från och med idag finns appen att ladda ned i Google Play Store i alla Polestar 2 på de europeiska och amerikanska marknaderna.

Volvo XC40 P8 Recharge använder samma Googlebaserade infotaimentsystem som Polestar 2, men enligt Volvo är det inte aktuellt just nu att göra samma integrering.

– Initialt kommer appen endast vara tillgänglig för Polestars ägare. Volvo Cars har inte sett detta som en essentiell [nödvändig] app, men tittar på om den eventuellt skall inkluderas i ett senare skede, skriver Christina Zander, PR- och kommunikationsansvarig på Volvo Cars i ett mail till Recharge.

Mycket bra!
Ja
64
5
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.