Polestars kommande modell – som är helt utsläppsfri

"Projekt Polestar 0" kommer 2030 – ska tillverkas helt utsläppsfritt.

Polestars kommande modell – som är helt utsläppsfri
Polestar Precept.

– Kompensation är att köpa sig fri. Genom att utmana oss själva och sätta upp målet att skapa en helt klimatneutral bil tvingar vi oss att nå längre än vad som är möjligt idag, säger Thomas Ingenlath, VD för Polestar. 

Så kommenterar Thomas Ingenlath modellen Polestar 0 som ska vara helt koldioxidneutral och som presenteras 2030.

Idag ägnar sig många företag åt klimatkompensation som bland annat innebär att man planterar nya träd och växtlighet för att kompensera för de utsläpp man genererar. Ingen hållbar metod, menar Polestar och hänvisar till flera experter.

Polestar ska istället gå steget längre och skapa en bil som tillverkas helt utsläppsfritt – med det passande namnet Polestar 0.

– Vi är elektriska, så vi behöver inte oroa oss för att förbränningsmotorer producerar giftiga utsläpp – men det betyder inte att vårt jobb är gjort. Vi kommer nu att arbeta för att eliminera alla utsläpp från produktionen. Vi biltillverkare befinner oss mitt i en historisk och spännande tid, en möjlighet att ta tillfället i akt att bli bättre och våga bygga vidare på drömmen om klimatneutrala, cirkulära och vackra bilar, säger Polestars hållbarhetschef Fredrika Klarén.

Bra, Polestar ska gå i bräschen.
Ja
239
15
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.