Klart: Då kommer första elbilen från Ferrari

Ferraris första elbil närmar sig – och suven Purosangue visas nästa år.

Klart: Då kommer första elbilen från Ferrari
Ferrari SF90 Stradale – en laddhybrid med 1.000 hästar som gör 0–100 km/h på 2,5 sek. Undrar vad Ferraris elbil får för prestanda...

Det första elbilen med ett stegrande fullblod i fronten presenteras år 2025. Det bekräftar företagets vd John Elkann i ett aktieägarmöte under gårdagen, rapporterar Auto Express.

– Vi ser mycket fram emot att visa upp vår första elbil 2025, och ni kan vara säkra på att denna modell kommer att infria alla era förväntningar och drömmar på vad våra designers och ingenjörer i Maranello kan åstadkomma. Det kommer vara en milstolpe i vår historia, sa John Elkann då.

Fler nyheter från Ferrari är dock att vänta inom en mycket snarare framtid. I samma möte meddelade John Elkann att man kommer att visa upp tre nya modeller inom de kommande tre månaderna.

Vilka modeller det är så klart ett hett diskussionsämne, och mycket talar för att Ferrari kommer visa upp en Veirsione Speciale av 812 Superfast.

Ferraris kommande suv, Purosangue, lär dock inte vara en av dessa tre modeller, utan premiären av den väntas ske under första halvan av nästa år.

Detta kommer bli en otrolig bil.
Ja
63
28
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.