Mäktigt pris till Volkswagen ID 4

VW:s elsuv prisas som World Car of the Year.

Mäktigt pris till Volkswagen ID 4

Det finns några bilpriser där ute, av olika dignitet och renommé. World Car of the Year är dock ett av de mer prestigefyllda och det är förstås en stor fjäder i hatten för Volkswagen att elbilen ID 4 korats till vinnare av priset år 2021. 

– Utmärkelsen är en stor framgång för hela vårt ID.-team. Vi har lyckats utveckla en bil som är starten på omställningen till eldrift i världens viktigaste segment: kompakta SUV:ar, och som erbjuder utmärkt användbarhet i vardagen. Tillsammans med ID.3 och kommande ID.-modeller gör vi innovativ e-mobilitet till något som alla kan uppleva, säger Thomas Ulbrich, styrelsemedlem för märket Volkswagen med ansvar för utveckling.

LÄS MER: Duell: VW ID.4 mot Volvo V90

I juryn till World Car of the Year sitter 93 motorjournalister från 28 länder, och för att en modell ska ha chans att ta hem priset måste den tillverkas i minst 10.000 exemplar årligen, och finnas till försäljning på minst två kontinenter.

Vid sidan av det stora priset delades det också ut mindre priser: De priserna gick till modellerna som följer:

• World Urban Car of the Year: Honda e
• World Luxury Car of the Year: Mercedes-Benz S-Klass
• World Car Design of the Year: Land Rover Defender
• World Performance Car of the Year: Porsche 911 Turbo

Nya Mercedes S-Klass prisas alltså som årets lyxbil. När Alrik och Peder körde nya S-Klass mot Audi A8 i Förnuft & Känsla var de inte alls imponerade. Du kan se det avsnittet här!

Grattis ID.4!
Ja
78
16
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.