Mystisk dödsolycka med förarlös Tesla – Elon Musk gör utspel

Två personer omkom nyligen efter en krock med en förarlös Tesla. Elon Musk hävdar att bilen inte var självkörande.

Mystisk dödsolycka med förarlös Tesla – Elon Musk gör utspel

En Tesla Model S kolliderade i hög fart med ett träd vid en kurva i Texas, USA, och fattade sedan eld. När polisen kom till platsen fann de två omkomna. En av dem satt i passagerarsätet och en i baksätet.

– Vår preliminära utredning, som ännu inte är fullständig, fastställer att ingen satt bakom ratten i fordonet. Vi är 99,9 procent säkra, säger en polis till Wall Street Journal. 

Vittnen berättar att bilens ägare bjöd in passagerare för att demonstrera bilens självkörande förmåga.

Teslas vd Elon Musk uppger på Twitter att bilen inte hade Autopilot-funktionen aktiverad vid olyckstillfället och att föraren inte köpt till den mer avancerade funktionen FSD (Full Self Driving).

Elon Musk påpekar också att Autopilot-funktionen bara fungerar om det finns målade linjer längs vägkanten, vilket det inte fanns. 

Det här leder till en del spekulation. Kan det vara så att bilen först körde med Autopilot på en sträcka med vägmarkeringar och sedan kom till en sträcka utan där systemet inte längre fungerade? Eller fanns det en förare som försvann från platsen?

Till nyhetsbyrån Reuters säger polisens talesperson Mark Herman att Elon Musk gärna får bidra till utredningen med sin data. "Vi väntar med stort intresse på att få ta del av den".

Elon Musk har också twittrat att Teslas Autopilot gör bilkörningen tio gånger säkrare. Tesla påpekar dock att föraren inte kan lämna över ansvaret helt till bilen.

Jag är trygg med Teslas Autopilot-funktion!
Ja
78
236
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.